loading...
لایت مد - مد و لباس | دکوراسیون | آرایش و زیبایی | آموزش
سوتین

موم گرم کن خشابی DEPILATORY HEATER

لایت مد بازدید : 165 1395/07/11 نظرات (0)

روش های ساده تمیز کردن باربیکیو و کباب پز خانگی

روش های ساده تمیز کردن باربیکیو و کباب پز خانگی

 متخصصان سلامت عمومی هشدار می‌دهند که سیم‌های نازک برس تمیز کردن میله‌های منتقل درروی شبکه‌های باربی کیو گیر می‌کند و درنهایت به گوشت‌های کبابی می‌چسبند. اگر ندانسته آن‌ها را ببلعیم، می‌تواند گلو و راه گوارش فرد را پاره کرده و منجر به جراحت‌های تهدیدآمیز بالقوه زندگی شوند.

افرادی که می‌خواهند از برس‌های سیمی استفاده کنند مطمئن شوند که برس سالم است و پس از تمیز کردن باربی کیو با حوله خیس روی آن را مجدداً تمیز کنند و سپس قبل از پخت سرتاسر باربی کیو را وارسی کنند. با این اوصاف حالا به سراغ تمیز کردن صحیح باربکیو می‌رویم. با ما و لایت مد همراه باشید تا به شما نشان دهیم چگونه کباب‌پز خود را تمیز کنید و برای تابستان بعد، کنار بگذارید.

اگر می‌خواهید باربی‌کیو و یا منقلی که در آن کباب درست می‌کنید را به مدت طولانی کنار بگذارید باید بدانید که تمیز کردن آن به صورت اصولی، کار بسیار مهمی است.

این نوع از نگهداری، نه تنها باعث می‌شود که دفعه‌ی بعد کباب شما عاری از هر گونه باکتری و میکروب باشد، بلکه عمر دستگاه شما را بالا می‌برد. پس قبل از اینکه کباب‌پز خود را جمع کرده و آن را تا فصول دیگر کنار بگذارید، مطمئن شوید که مراحل زیر را طی کرده‌اید و کباب‌پزتان کاملا تمیز شده‌ باشد.

 

روش های ساده تمیز کردن باربیکیو و کباب پز خانگی
مواد لازم برای تمیز کردن اجاق کباب پز:
  •     پارچه‌ی خشک
  •     سطل
  •     آب گرم
  •     مایع ظرفشویی
  •     یک وسیله‌ی زبر مثل اسکاچ (بهتر است که اسکاچ را متناسب با موادی که به کباب پزتان چسبیده‌اند، انتخاب کنید.)
  •     روغن گیاهی
  •     روغن روان کننده مانند (WD-۴۰)
  •     یک تکه پارچه‌ی اضافی و بی‌استفاده برای تمیز کردن باقی‌مانده کثیفی‌ها
دستور‌العمل:

قبل از اینکه شروع به تمیز کردن کباب پزتان بکنید حتما دفترچه‌ ی راهنمایش را بخوانید تا مطمئن باشید که راه‌ زیر، راه مناسبی برای تمیز کردن کباب پز شماست.

 

مرحله‌ی اول:تمیز کردن توری‌های کباب پز

بهترین زمان برای تمیز کردن غذاهای سوخته و چربی از روی توری‌های کباب پز، زمانی است که کباب‌پز هنوز داغ است. پس بهتر است کباب‌پزخود را روشن کنید و بگذارید برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه گرم شود. حال آن را خاموش کنید و با استفاده از بُرس مخصوص کباب‌پز، غذاهای چسبیده را بسابید تا کَنده شوند. وقتی که توری خنک شد، آن را خوب بشویید تا چربی‌های مانده نیز از بین بروند. توریِ بالایی را فراموش نکنید البته اگر کباب‌‌پزتان در قسمت بالا هم توری دارد. بعد از اینکه توری‌ها خشک شدند، به آن‌ها روغن مخصوص اجزایِ کباب‌پز بزنید تا در طول زمستان سالم بماند و سرما آن را خراب نکند. امیدوارم این راهنمایی‌ها به درد شما خورده باشد.

روش های ساده تمیز کردن باربیکیو و کباب پز خانگی
مرحله‌ی دوم:خاموش کردن برق کباب پز و قطع منبع گاز آن

بعد از اینکه دستگاه را خاموش کردید و کباب پز خنک شد، یک پارچه‌ی به درد نخور را روی بدنه‌ی کباب پز بکشید تا چربی‌ها و یا غذا‌های چسبیده به آن را تمیز کند. این کار احتمالا کف پاسیوی شما را کثیف می‌کند پس بهتر است مراقب باشید غذاهای مانده روی زمین نریزد. بعد از این، بهتر است برای امنیت بیشتر، کباب‌پز را از منبع گازش جدا کنید تا بتوانید آن را برای تابستان بعد، کنار بگذارید. برای اینکه عنکبوت و یا حشرات دیگر، روی منبع گاز شما خانه نسازند و منبع تمیز بماند بهتر است آن را داخل کیسه‌‌ی پلاستیکی قرار دهید و درِ آن را ببندید.

اگر کباب‌پزتان ذغالی است، تمام خاکستر داخل آن را تمیز کنید و کباب‌پز را داخل یک صندوق فلزی بگذارید. توجه داشته باشید که هیچ وقت خاکستر کباب‌پز را، زمانی که گرم است تمیز نکنید. اگر از چوب و یا زغال‌سنگ برای ذغالِ کباب‌پز خود استفاده می‌کنید و هیچ ماده‌ی شیمیایی دیگری را به آن اضافه نمی‌کنید، خاکستر آن، ماده‌ی مفیدی برای اضافه کردن به خاک باغچه‌ها است و مانند کود به رشد گیاهان کمک می‌کند.

البته حواستان باشد که بیش از یک فنجان خاکستر، برای هر فوت مربع (۰/۰۹۳متر مربع) به خاک اضافه نکنید زیرا خاکستر بیشتر باعث می‌شود (PH) خاک شما بیش از حد بالا برود. البته بهتر است در مورد مواد لازم برای خاک باغچه تحقیق بیشتری بکنید زیرا خاک مناسب، برای گیاهان متفاوت، دارای مواد متفاوتی است.

 

مرحله‌ی سوم:تمیز کردن شعله پخش‌کن، برنر (قسمت مرکزی کباب پز) و لوله‌های گاز کباب‌پز

مهمترین قسمت کباب‌پز، محفظه‌ی زیرِ توری‌های آن است زیرا چربی و غذایی که از توری‌ها چکه می‌کند، در این قسمت می‌ریزد و باید به خوبی تمیز شود. شعله پخش‌کن‌ها، قطعات مثلث شکلی هستند که بالای قسمت مرکزی کباب پز قرار دارند. برای تمیز کردن شعله پخش‌کن، باید آن‌ها را در بیاورید و چربی و غذای مانده‌ی رو آن را به خوبی تمیز کنید.

بعضی از کباب‌پز‌ها، برنر و لوله‌های گاز، جدا شونده دارند. برای اینکه نگران لانه سازی حشرات در این لوله‌ها نباشید، سر این لوله‌ها را ببندید. در هنگام تمیز کردن برنر و لوله‌های گاز، حتما آن‌ها را چک کنید که گرفتگی و یا سوراخی نداشته باشند چون گرفتگی آن‌ها ممکن است باعث ایجاد آتش سوزی شود و بسیار خطرناک است. البته توجه داشته باشید که باید لوله‌های گاز و برنر را دائما تمیز کنید؛ نه فقط وقتی می‌خواهید کباب‌پز را کنار بگذارید. قبل از درآوردن برنر و لوله‌های گاز حتما به دفترچه‌ی راهنمای کباب‌پز نگاه کنید تا طریقه‌ی درست درآوردن آن‌ها را متوجه شوید؛ در‌آوردن و یا اتصال نادرست این قسمت‌ها بسیار خطرناک است پس مواظب باشید.

 

مرحله‌ی چهارم:تمیز کردن چربی قطعات داخلی کباب‌پز

در حین پخت غذا، خورده‌ی مواد و چربی‌ها می‌توانند داخل محفظه‌ی کباب پز بریزند و چون دور از دسترس هستند، نمی‌توانید به خوبی آن را تمیز کنید. بهترین راه برای تمیز کردن محفظه‌ی کباب‌پز این است که با بُرِس مخصوص کباب‌پز، مواد اضافه را از این محفظه جمع کرده و آن‌ها را از سوراخ پایینِ کباب‌پز بیرون بریزید. می‌توانید قسمت‌هایی که از جنس فولاد زد زنگ ساخته شده‌اند را با شوینده‌های مخصوص فولاد و یک تکه پارچه‌ی زبر تمیز کنید.

بهتر است برای تمیز کردن کباب‌پز از شوینده‌های مخصوص فر استفاده نکنید زیرا ممکن است به سطح کباب‌پز شما آسیب برسانند، البته باید در مصرف این مواد دقت کنید زیرا ترکیبات شیمیایی آن‌ها برای ریه بسیار مضر است. برای تمیز کردن کباب‌پز‌های ذغالی می‌توانید از یک تکه پارچه‌ی زبر استفاده کنید و داخل محفظه‌ی کباب پز را تمیز کنید البته حتما قبل از تمیز کردن توجه داشته باشید که تمام خاکستر داخل محفظه را خالی کرده باشید زیرا این خاکستر‌ها ممکن است در زمستان باعث نم کشیدن کباب‌پز شما شوند.


روش های ساده تمیز کردن باربیکیو و کباب پز خانگی
مرحله‌ی پنجم:تمیز کردن سطح خارجی کباب‌پز

سطح خارجی کباب‌پز شما در حین پخت کثیف می‌شود و نیاز به تمیز کردن دارد. اگر سطح خارجی کباب‌پزتان از جنس استیل است، برای پاک کردن چربی و کثیفی، می‌توانید از شوینده‌های مخصوص فولادِ زد زنگ و یا سرکه استفاده کنید. شوینده‌های مخصوصی برای تمیز کردن سطوح پلاستیکی وجود دارد اما اگر به آن‌ها دسترسی ندارید می‌توانید از آب گرم و صابون استفاده کنید.


مرحله‌ی ششم:روان کردن قسمت های متحرک کباب‌پز

برای حرکت بهتر قسمت‌های متحرک کباب‌پزتان، می‌توانید کمی روغن‌کاری انجام بدهید (می توانید از روان کننده‌ی WF-۴۰ استفاده کنید) این روغن‌کاری هم‌چنین از زنگ‌زدگیِ قسمت‌های فلزی جلو‌گیری می‌کند و باعث می‌شود اثر انگشت شما روی کباب‌پز نماند.

 

مرحله‌ی هفتم:روش صحیح انبار کردن مخزن گاز پروپان

شما می‌توانید در طول زمستان، مخزن گاز پروپان را از کباب‌پز جدا کرده و در محل دیگری انبار کنید. مخزن‌های گاز باید روی زمینی صاف و خشک و بدون احتمال هر گونه خطر (مانند یک زمین صاف بتنی) قرار بگیرند. آب به ویژه رطوبتی که دائما در منطقه وجود دارد می‌تواند باعث ایجاد زنگ روی مخزن گاز شود که بسیار خطرناک است. پس مخزن را از رطوبت و حتی خاک مرطوب دور نگه‌دارید. مخزن گاز پروپان را در اتاقی با تهویه‌ی مطبوع قرار دهید. بهتر است که  این اتاق دور از رفت و آمد باشد تا خطر ضربه به مخزن کمتر شود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
بهترین های سایت

 مقالات آرایشی و بهداشتی

 آموزش آشپزی

 بخش مدل ها

 پزشکی و سلامت