loading...
لایت مد - مد و لباس | دکوراسیون | آرایش و زیبایی | آموزش
سوتین

موم گرم کن خشابی DEPILATORY HEATER

لایت مد بازدید : 663 1394/07/04 نظرات (0)

از بین بردن موهای زائد بدن به دو روش موقت و دائمی

از بین بردن موهای زائد بدن به دو روش موقت و دائمی
همه مردان و زنان به دلایل گوناگون و تنها به یک دلیل عمده ( پاکیزه بودن ) به دنبال راه هایی هستند تا از شر موهای زاید نقاط مختلف بدن خود خلاص شوند. تیغ ، موم ، نخ ، کرم های موبر، دستگاه های اپیلاتور ، الکتورلیز و در نهایت لیزر به شما کمک می کند تا بر این موها که رشدشان تمامی ندارد ، فایق آیید اما روش انجام آنها و اینکه کدام یک بهترین است از جمله مواردی است که در این مقاله به آن اشاره می کنیم.

برای از بین بردن موهای زاید می توان از دو روش موقت و دائمی استفاده کرد.

از بین بردن موهای زاید از طریق روش موقت در واقع شامل همان روش استفاده از تیغ، اپیلاسیون یا کندن موها و نیز روش موزدایی با استفاده از مواد شیمیایی است.

جهت از بین بردن موهای زاید با استفاده از تیغ تاکید بر عدم استفاده از تیغ در جهت خلاف رویش موها است، چرا که موجب ایجاد موهای زیرپوستی و بروز جوش های التهابی می شود که در نتیجه لکه هایی بر روی پوست فرد ایجاد می شود.

استفاده از روش اپیلاسیون برای از بین بردن موهای زاید نیز برای افرادی که پوست حساسی ندارند، روش مناسبی جهت از بین بردن موهای زاید است.

از جمله روش های دائمی جهت از بین بردن موهای زاید ، الکترولیز و لیزر است که روش الکترولیز به دلیل زمان بر بودن و اذیت بسیار فرد روش چندان مناسبی نیست، اما استفاده از لیزر جهت از بین بردن موهای زاید که حدود 70 تا 80 درصد اثربخشی دارد، روش مناسبی جهت از بین بردن موهای زاید است و حدود 20 تا 30 درصد از موهای باقیمانده نازک تر شده و معمولا افراد از این روش نتایج مطلوبی کسب می کنند.

علت وجود موهای زاید در خانم ها :
موی زاید در تمام خانم ها یک علت اصلی و اساسی دارد: افزایش سطح هورمون های مردانه ! لابد می پرسید پس چرا بعضی خانم ها موی زاید دارند و بعضی ندارند؟ جوابش ساده است: خانم هایی که موی زاید دارند، هورمون های مردانه خونشان شان بیشتر است. حالا احتمالاً می پرسید: خب، چرا هورمون های مردانه در خون بعضی از خانم ها بیشتر است؟ این هم جوابش ساده است: افزایش هورمون های مردانه در خانم ها معمولاً در برخی بیماری ها اتفاق می افتد، مثلاً بیماری تخمدان پر از کیست یا همان PCO، تومور تخمدان و تومور غدد فوق کلیوی.

اما خانم هایی هم هستند که وقتی آزمایش خون می دهند، پزشکشان به آن ها می گوید که سطح هورمون های مردانه در خونشان طبیعی است، ولی باز هم با موی زاید دست به گریبانند. آن ها دیگر چرا؟ علتش معمولاً این است که آن ها حساسیت پوستشان نسبت به هورمون های مردانه، بیشتر از حد طبیعی است. داروهایی هم وجود دارند که منجر به پدید آمدن موهای زاید می شوند. قرص های جلوگیری از بارداری ، کورتون ها و هورمون ها جزء همین داروها هستند.

ژنتیک، مطابق معمول، بی تأثیر نیست و اغلب پزشکان، ریشه های وراثتی را هم در بروز این مشکل، مؤثر می دانند. اگر جستجو کنید، می بینید که معمولاً مادر، خواهر، عمه یا خاله بیمار هم از همین مشکل رنج می برند. البته سن خانم ها هرچه بالاتر می رود، احتمال ایجاد موهای زاید در بدنشان بیشتر می شود.

راه های مقابله با موهای زائد بدن :
برای مقابله با موهای زاید، قبل از هر کار دیگری، اگر اضافه وزن دارید حتماً وزن کم کنید. با کاهش وزن، میزان هورمون های مردانه در خونتان پایین می آید و جلوی رشد موهای زایدتان گرفته می شود. اما از این حرف ها که بگذریم، با این مهمان های ناخوانده به شیوه های دیگری هم می شود برخورد کرد: اگر پرمویی شما از نوع خفیف است و پزشکتان هم این اطمینان را به شما داده که با یک مشکل هورمونی جدی مواجه نیستید، می توانید کلاً از درمان صرف نظر کنید؛ چراکه هیچ خطری تهدیدتان نمی کند. ولی اگر از به خطر افتادن زیبایی تان ترس دارید، می توانید بروید سراغ درمان های موضعی؛ و اگر درمان های موضعی هم به کارتان نیامد، از داروها کمک بگیرید. مهم ترین داروهایی که در چنین مواردی تجویز می شوند، عبارتند از: سیپروترون استات و اسپیرونولاکتون.

مهم ترین روش های درمان موضعی موهای زاید هم عبارتند از: تراشیدن مو، استفاده از موبر، چسب های سفیدکننده، بند انداختن و استفاده از موم ، الکترولیز و لیزر.

از بین بردن موهای زائد بدن به دو روش موقت و دائمی



داروهای ضد هرمن های مردانه:
داروهایی وجود دارند که تأثیر هورمون های مردانه را در بدن کاهش می دهند. البته بین 3 تا 6 ماه طول می کشد تا این داروها اثر کنند. ضمن این که، این داروها در کاهش رشد موهای زاید جدیدتان هم مؤثرند. یعنی برای رفع موهای زاید قبلی تان نمی توانند کار چندانی انجام بدهند. داروی خاصی نیز وجود دارد که مشخصاً برای کم کردن رشد موهای زاید صورت، ساخته شده است. این دارو به شکل کِرِم عرضه و روی صورت و چانه مالیده می شود. این کِرِم بین 4 تا 8 هفته پس از مصرف اثر می کند، هرچند که گهگاه ممکن است مدت زمان بیشتری طول بکشد.

دو داروی خوراکی هم داریم که هر دو جلوی تأثیر هورمون های مردانه را می گیرند:
1ـ سیپروترون استات که گهگاه با قرص های ضد بارداری دیان و به صورت توأم، تجویز می شود.
2ـ اسپیرونولاکتون که آن هم معمولاً با یک قرص ضد بارداری همراه می شود تا جلوی قاعدگی های نامنظم، که یکی از عوارض همین دارو است، گرفته شود.
به دلیل عوارض دارویی، به خانم هایی که از این دو دارو استفاده می کنند، اکیداً توصیه می شود که در حین مصرف آن ها باردار نشوند؛ چرا که در غیر این صورت، عوارض خطرناکی به جنینشان تحمیل خواهد شد.


تراشیدن مو
قدیمی ترین، ارزان ترین و بی خطرترین راه برای خلاص شدن از شر موهای زاید، همین راه است، اما دیگر انتظار نداشته باشید که بگوییم مؤثرترین شیوه هم همین شیوه است. نه، اصلاً!
تراشیدن مو تقریباً همیشه مقداری از مو را روی صورت یا بدنتان باقی می گذارد، مگر این که هر روز، دوباره و چندباره این کار را تکرار کنید، که البته این تکرار هم چندان بی خطر نیست. چون احتمال دارد تحریک پذیری پوستتان زیاد شود. اما به هر حال، اگر چنین اتفاقی برایتان افتاد، کرم هیدروکورتیزون یک درصد را فراموش نکنید. واقعاً مؤثر است. از این کرم البته باید برای مدتی کوتاه، اما به طور مرتب استفاده کرد تا خوب اثر کند.

و یک نکته دیگر درباره تراشیدن مو این که ، برخلاف نظر عامه مردم، تراشیدن مو هیچ تأثیری روی سرعت رشد مو ندارد.

و آخرین نکته هم این که، آمارها نشان می دهند اغلب خانم ها در نقاط مختلف دنیا از این روش، چندان استقبال نمی کنند؛ چرا که معمولاً استفاده مکرر از این روش، اثر روحی مطلوبی در پی ندارد.

استفاده از موبر
استفاده از موبر هم مفید است. مثلاً می توانید از کِرِم های موبر استفاده کنید. خوبی کرم های موبر این است که مو را از ریشه درمی آورند و هیچ چیزی باقی نمی گذارند. بدی شان هم این است که پوست را تحریک می کنند.

برای این که مطمئن شوید پوستتان به این کرم ها حساس است یا نه، می توانید کمی از آن را به قسمت داخلی مچ دستتان بمالید. بعدش، یک روز صبر کنید و نتیجه اش را ببینید. اگر واکنش شدیدی در مچ دستتان مشاهده نکردید، می توانید با خیال آسوده از آن کرم استفاده کنید.

چسب سفیدکننده
چسب سفیدکننده را به پوستتان بچسبانید و بگذارید 10 دقیقه در محل باقی بماند. سپس آن را در جهتی که روی بسته نشان داده شده، از پوستتان جدا کنید. البته این نوع چسب ها هم ممکن است پوست شما را تحریک کنند.

بند انداختن و استفاده از موم
این دو روش هم البته پوست را تحریک می کنند. ضمن این که باعث می شوند سرعت رشد مو بیشتر شود چراکه بند انداختن و استفاده از موم، هر دو موجب افزایش جریان خون فولیکول های مو می شوند. خلاصه این که، این دو روش به دلیل این که منجر به واکنش حساسیتی شدید و افزایش سرعت رشد مو می شوند، چندان توصیه نمی شوند.

موهای زائد - بند انداختن
این روش، گران تمام می شود و وقت گیر است. اگرچه به نظر می رسد الکترولیز، تنها روش رفع موهای زاید به طور دایم است ولی فقط 15 تا 50 درصد، احتمال اثربخشی در هر جلسه درمان وجود دارد. ضمن این که هر از گاهی هم منجر به عوارض ناخوشایندی نظیر زخم های زشت و مقاوم به درمان می شود. البته در بسیاری از مواقع با الکترولیز، می شود برای همیشه از شر موهای زاید خلاص شد.

در این روش، از طریق یک سوزن، جریان برق مختصری به فولیکول مو وارد می شود. اگر شما قصد انجام این کار را دارید، قبل از هر چیز مطمئن شوید که تکنسین مربوطه از تجربه و مهارت کافی برخوردار است یا نه؛ بعدش هم پرس وجو کنید و ببینید که اصلاً مجوز لازم را در اختیار دارد یا ندارد.

دستگاه های الکترولیز خانگی و موچین های الکترونیکی کارایی چندانی ندارند و زیاد توصیه نمی شوند. این هم یادتان باشد که انجام الکترولیز در سالن های آرایشی، هیچ وقت مورد تأیید کارشناسان بهداشت و درمان نبوده و نیست. آن ها معتقدند که روش های الکترولیز و لیزر، به دلیل تخصصی بودنشان، حتماً باید از سوی پزشکان مجرب یا لااقل افرادی با مدرک پیراپزشکی که دوره های مربوطه را گذرانده باشند، صورت بگیرد.

الکترولیز موهای زاید
در این روش با استفاده از لیزر، فولیکول موهای زاید کاملاً تخریب می شود و امکان رشد موهای زاید در آن ناحیه خاص از بین می رود. این درمان در چند مرحله و طی چند هفته انجام می شود.نتیجه حاصل از این روش در اغلب مواقع، موفقیت آمیز و دایمی است.

مشکل اصلی لیزر این است که هزینه زیادی به بیمار تحمیل می کند و فقط پزشکان مجوزدار قادر به انجام آن هستند. از جمله عوارض جانبی این روش هم باید به قرمزی پوست و همچنین تیرگی، براق شدن و حتی زخم شدن پوست اشاره کرد.لیزر، آخرین و جدیدترین راه برای درمان موهای زاید است؛ ولی در هر حال، باید انتظار شما از این روش درمانی هم معقول و واقع گرایانه باشد. اثربخشی لیزر در خانم های 11 تا 72 ساله به اثبات رسیده است.

لیزر درمانی
بعد از لیزر، برخی موها فوراً می افتند ولی اغلب موها در عرض 2 هفته از بین می روند. در حال حاضر، هیچ روش قاطعی برای درمان کامل و دایمی موهای زاید وجود ندارد ولی در بین روش های موجود، لیزر از همه مؤثرتر و دایمی تر است. البته این حرف به آن مفهوم نیست که همه موهای زاید در اثر لیزر به صورت دایمی از بدن می روند. به هر حال، حتی اگر پس از لیزر هم موها مجدداً رشد کنند، اولاً به تعداد کم رشد می کنند و بیرون می آیند. ثانیاً، در اکثر موارد، این موها کرکی و نرم هستند. سال ها است که از لیزر برای رفع موهای زاید استفاده می شود و این کار مورد تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هم قرار گرفته است. متخصصان پوست می گویند هر چقدر پوست بیمار روشن تر و موهای زایدش تیره تر باشند، احتمال اثر بخشی لیزر بیشتر می شود.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
بهترین های سایت

 مقالات آرایشی و بهداشتی

 آموزش آشپزی

 بخش مدل ها

 پزشکی و سلامت