آموزش غذای دلمه کلم برگ
مواد لازم:
برنج 1 پیمانه (160 گرم)
فلفل سیاه و نمک (پودرشده) به مقدار لازم
آلو خورشی 1 پیمانه
رب گوجهفرنگی 4 قاشق سوپخوری (60 گرم)
روغن مایع (مخصوص سرخکردن) به مقدار لازم
پیاز (خردشده) 1عدد (150 گرم)
گوشت چرخکرده (مخلوط گوسفند و گوساله) 400 گرم
زعفران (ساییده و حلشده در آب) 2 قاشق سوپخوری
شکر 2/1 پیمانه (80 گرم)
آب لیموترش 3 قاشق سوپخوری (40 میلیلیتر)
دارچین (پودرشده) 2/1 قاشق چایخوری (2 گرم)
سبزی * (پاک و خردشده) 200 گرم
کلمبرگ 1 عدد (1100 گرم)
کره 2/1 پیمانه (80 گرم)
* سبزی شامل تره، جعفری (جمعاً 100 گرم)، شبت، گشنیز (جمعاً 60 گرم) و ترخون (40 گرم) میباشد.

طرز تهیه:
- برنج را از سه ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس کرده، سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کرده، آلو را نیز از یک ساعت قبل در مقداری آب خیس کنید؛
- در قابلمهای مناسب، مقداری آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانیکه جوش آمد، برنج را به مدت پنج تا هفت دقیقه داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید تا نیم پز شود، سپس در آبکش بریزید؛
- در تابه ای مناسب، نیمی از رب گوجه فرنگی را در کمی روغن تفت دهید تا خوش رنگ شود، سپس در تابه ای دیگر، پیاز را در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود، گوشت را به آن اضافه کرده و با حرارت بالا تفت دهید تا گوشت کاملاٌ سرخ شود، پس از آن، کمی نمک و فلفل به گوشت اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید، دو پیمانه آب و رب گوجه فرنگی سرخ شده را به آن افزوده و حرارت را ملایم کنید تا آب آن تبخیر شود؛
- در اواخرِ پخت، نیمی از زعفران، نیمی از شکر، نیمی از آبلیمو و نیمی از دارچین را به تابه اضافه کنید و پس از چند جوش از روی حرارت بردارید؛
- سبزی را در تابه ای حاوی روغن به مدت یک تا دو دقیقه تفت دهید و به همراه برنج به مواد بالا اضافه کنید؛
- کلم برگ درسته را در آب جوش قرار دهید تا به مدت 10 دقیقه بجوشد. کمی نمک به آن بیفزایید و اجازه دهید به مدت دو دقیقه دیگر در آب جوش بماند تا بپزد، سپس از آب خارج کرده و برگ های کلم را از آن جدا کنید و مجدداً در آب جوشی که به آن کمی نمک افزوده بودید، قرار دهید. یکی دو جوش که زد، در آبکش بریزید و با چاقویی تیز، قسمت های کلفت کلم را بگیرید؛
- مایه دلمه را در گوشهای از برگ کلم قرار دهید و آن را به صورت رول بپیچانید (دقت کنید دلمهها مرتب و منظم پیچیده شوند و همه به یک اندازه باشند)؛
- کفِ قابلمهای مناسب، مقداری روغن بریزید و با چند عدد برگِ کلم کف قابلمه را بپوشانید، دلمهها را طوری روی آن قرار دهید که نوک آزاد برگ در زیر قرار گیرد. یک ردیف را چیده، ردیف دوم را خلاف جهت ردیف اول بچینید؛
- کره را گرم کرده، باقی مانده رب گوجه فرنگی را در آن تفت دهید، سپس به همراه سه پیمانه آب، مقداری نمک و فلفل روی حرارت قرار دهید. زمانی که داغ شد، روی دلمهها ریخته، بشقاب سنگینی روی دلمه ها بگذارید، سپس درِ قابلمه را ببندید و حرارت را زیاد کنید تا بخار آن بلند شود. زمانی که بخار آن بلند شد، حرارت را ملایم کنید و بگذارید دلمه به مدت یک ساعت و30 دقیقه بپزد (آب دلمه باید کم باشد و به دفعات از کناره های قابلمه روی آن ها ریخته شود)؛
- در اواخرِ پخت، بقیه شکر، آبلیمو، آلو (به همراه آب آن) زعفران و دارچین را مخلوط کرده و به دلمه بیفزایید؛ پس از پخت، دلمه را در ظرف مورد نظر قرار داده، از مایع دلمه روی دلمه ها بریزید و سرو کنید.
منبع: ساناز سانیا دات آی آر