مرغ بهتر است یا بوقلمون؟
بوقلمون بهتر است یا مرغ ؟,گوشت بوقلمون برای چه کسانی خوب است و برای چه کسانی بد؟
بوقلمون در فرهنگ خارجیها یك غذای خاص است كه در مناسبتهای مهم مانند كریسمس، جشن شكرگزاری و. . . سرو میشود اما در ایران مردم به دلیل سالمتر بودن این گوشت در مقایسه با انواع گوشتهای قرمز از این غذا حمایت میكنند.
گوشت بوقلمون به دلیل داشتن اسیدآمینه بیشتر موجب افزایش ترشح سروتونین در مغز میشود. این هورمون در كاهش اضطراب و ایجاد حس آرامش بدن مفید است. از این رو اگر میخواهید آرامش بیشتری داشته باشید بوقلمون را به رژیم غذاییتان راه دهید.
البته برای اینكه از این خاصیت بوقلمون بهرهمند شوید آن را به صورت سرخ كرده مصرف نكنید. بهترین روش مصرف بخارپز یا كبابی كردن آن است.
درباره بوقلمون بیشتر بدانید
چربی به مقدار كم
بوقلمون بدون پوست چربی بسیار كمی دارد. در مجمو ع گوشتهای سفید نسبت به گوشتهای قرمز چربی و كالری كمتری دارند.
پیشگیری از بروز سرطان
املاح معدنی ضروری در گوشت بوقلمون پیدا
میشود. این املاح از بروز سرطان پیشگیری میكنند. سلنیوم از جمله املاح
بوقلمون است كه در بهبود عملكرد غده تیروئید و تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر
دارد.
ژامبون بوقلمون به جای كالباس
در فروشگاههای مواد پروتئینی ژامبون
بوقلمون هم پیدا میشود. تفاوت این ژامبون با سوسیس و كالباس این است كه
برخلاف این محصولات فرآوری شده، با گوشتهای مختلف و چربیهای زیانآور
تركیب نشده است.
با این وجود توصیه متخصصان تغذیه این است كه مصرف مواد غذایی تازه نسبت به چنین محصولاتی اولویت دارد. به هر حال این ژامبونها به صورت وكیوم و دودی شده هستند و كاربردهای مختلفی دارند
نامناسب برای بیماران مبتلایان به فشار خون
نمك موجود در بوقلمون كمی بالاست، از این رو مصرف مداوم آن برای بیماران مبتلا به فشار خون یا خانمهای باردار توصیه نمیشود.
چند نكته در مورد پخت غذا با گوشت بوقلمون
چطور با بوقلمون غذاهای خوشمزهای بپزید؟
استفاده از بوقلمون فوت و فنی دارد كه بهتر است آنها را بدانید
دیر میپزد
گوشت
بوقلمون نسبت به مرغ دیرپز است بنابراین اگر زمان كافی برای طبخ غذا در
اختیار ندارید، مرغ یا ماهی را انتخاب كنید. اگر زودپز دارید از این بابت
مشكلی وجود ندارد و میتوانید خوراك گوشت بوقلمون را به سرعت آماده كنید.
ران بوقلمون خوشمزهتر است
ران بوقلمون نسبت به سینه آن خوشمزهتر
است. این را هم بدانید كه ران چربی بیشتری دارد و اگر از بابت افزایش وزن و
مصرف كالری نگرانی دارید، انتخاب سینه به نفعتان است.
جایگزین خوبی برای گوشت چرخ كرده
گوشت بوقلمون این قابلیت را دارد كه آن را در دستگاه چرخگوشت بریزید و به جای گوشت چرخكرده از آن استفاده كنید.
مناسب برای تهیه ژیگو
اگر به پخت غذاهای خارجی مانند ژیگو علاقهمند هستید، بهتر است بدانید بوقلمون میتواند جایگزین خوبی برای گوشت قرمز این غذا باشد.
مرغ بهتر است یا بوقلمون؟
بهطور كلی از نظر ویژگیهای تغذیهای تفاوت قابل توجهی بین مرغ و بوقلمون وجود ندارد. از این لحاظ نمیتوان گفت
مصرف بوقلمون بهتر است.
شاید در بخشی از مراحل تولید مداخلات غیر معمول مانند استفاده از هورمونها یا مصرف تركیبات و مواد غذایی خاصی برای افزایش رشد مرغها وجود داشته باشد كه این مواد میتوانند به بدن مصرفكننده هم وارد شوند و سلامت آنها را هم تحت تاثیر قرار دهند.
علاوه بر این در بعضی از مرغداریها برای پیشگیری از بروز بعضی از بیماریها به مرغها آنتیبیوتیكهایی خورانده میشود كه باقیمانده این مواد در گوشت مرغ باقی میماند و به بدن مصرفكننده هم میرسد.
چربی بوقلمون كمتر است؟
بعضی از افراد تصور میكنند چربی موجود در گوشت بوقلمون نسبت به مرغ كمتر است.
علاوه بر این قسمتهای مختلف بدن بوقلمون از نظر میزان چربی تفاوت فاحشی ندارند و نمیتوان گفت چربی سینه بهطور قابل توجهی كمتر از ران است.
بهترین شیوه پخت بوقلمون چیست؟
اگر میخواهید غذای سالمی را با
بوقلمون بپزید، توصیه میشود بوقلمون را به صورت بخارپز یا كبابی مصرف
كنید. این شیوه طبخ بهتر از سرخ كردن است.
چند بار در هفته بوقلمون بخوریم؟
توصیه میشود همه افراد سالم در
برنامه غذایی روزانهشان انواعی از منابع پروتئینی و گوشتهای مختلف را
داشته باشند. صرفنظر از سلیقه و ذائقه غذایی تفاوت چندانی بین گوشت مرغ و
بوقلمون وجود ندارد.